10 februari

Jeej, mijn eerste 24 uur New Zealand zit er nu op. Uiteindenlijk is alles goed gekomen.

Vliegen is helemaal niet leuk ben ik achter. De reis begon goed, toen ik in het vliegtuig naar Sydney zat had ik in het begin best veel moeite met in slaap vallen. Toen ik voor de tweede keer na een uurtje geslapen te hebben eindenlijk weer sliep gooide mijn buurvrouw/sterwardess water over mij heen. Rechterbeen nat. Niet meer kunnen slapen daarna. Toen de tankstop in Kuala Lumpur. Daar ging het pas echt mis. Er was een boordcomputer die het hiet meer deed. En die moest vervangen worden kregen we uiteindenlijk te horen. Was er al vrij snel achter dat ik mijn aansluiting in sydney daardoor ging missen. Maar niemand wist nog hoe lang het zou duren of wat er gebeuren zou. Maar ze waren hard naar een oplossing aan het zoeken.

Er moest een nieuwe computer uit sydney worden overgevlogen en in ons toestel worden gezet. Uiteindenlijk ruim 8 uur vertraging gehad. En omdat het bij aankomst na 23:00u zou zijn in sydney mochten ze daar niet meer landen. Dus moesten we uitwijken naar Melbourne. Daar moesten we de duane door onze bagage ophalen en naar de counter van Austia Airlines waar ze een vlucht voor ons zouden boeken naar de uiteindenlijke bestemming. Ik kreeg een vlucht voor 9:45u, en moest 3 uur van te voren inchecken. Toen ik in het hotel was was het al 01:00u geweest. En heb uiteindenlijk na gedouched te hebben nog 3 uurtjes kunnen slapen, voor ik weer in moest pakken. Erg veel gezeik gehad bij de verschillende douanes in australie. Maar goed. Uiteindenlijk ben ik nu dus goed en wel aangekomen. Was hier maandag avond toen er was. Ik heb 60 uur over mijn reis gedaan. En door al die tijdzone's was dat 3 dagen. Geen idee hoeveel ik geslapen heb, maar de jatlag lijkt nu mee te vallen.

Het was natuurlijk erg leuk om anna weer te zien. En ik ben schandalig dronken geworden gisteren. Had in australie twee liter Absoluut gekocht. En kwam vanochtend tot de ontdekking dat er nog maar eenb halve fles over was. We hebben wel een beetje hulp gehad van ander mensen. Maar de kater was duidenlijk aanwezig.

Ik ga maar eens afrekenen, en jullie krijgen nog wel wat van me te horen. Van New Zealand nog niet erg veel gezien. Auckland is lekker warm. Morgen gaan we naar de Bay of Islands waar het heel goed duiken moet zijn. En over het algemeen erg mooi.

15 februari

En dan nog maar een mailtje over de rest van de week.

Was dus vlak na mijn voige mailtje naar de Bay of Islands gegaan. Daar heb ik vooral gedoken. En dat was weer erg leuk. Er zijn hier toch duidenlijk meer vissen dan in nederland :) En dat duiken heb ik meteen gecombineerd met het halen van mijn vervolg van mijn duikbevret. De PADI open water advanced. Wat vooral betekend dat ik nu tot 30 meter diep mag. Waardoor je een stuk meer wrakken kan bekijken over de wereld. Want die liggen vaak net iets dieper dan 18 meter. Wat ik hiervoor mocht. Het weer is erg nederlands in de zomer :) Je kan op een dag regen hebben, en brandende zon. Ik hoop altijd op de brandende zon, maar vandaag ziet het er niet positief uit. Ik heb maar een lange broek bij me, en dat zou nog best wel eens te weinig kunnen gaan worden. Zeker als we naar het zuidereiland gaan die erom bekend staat dat er nog veel meer water uit de lucht komt vallen. Dus dat hele idee om als een neger terug te komen zal waarschijnlijk niet doorgaan :) We gaan zometeen met de bus naar een kleiner plaatstje Turangi, vanwaar het mogenlijk moet zijn naar vulkanen te gaan wandelen.

Ok, nog 30 sec. Ik ga deze snel versturen!!

18 februari

Wheeee, ik hoor hier ergens op de achtergrond the offspring, klinkt goed :) Laat ik maar eens mijn voruge mailtje afmaken, en de rest erbij tikkem. Het is al dik midden in de nacht, maar het internet is hier gratis :)

Ok, waar was ik. Tsja, duiken was dus erg vet. Heb ook foto's mogen makenvoor mijn 'advanced' maar die fijne 'automatische' camera. Was dus erg goed. Maar kon geen foto's van dichtbij maken. Waar ik juist heel veel moeite voor deed. Wat als conclusie had. Bijna al mijn foto's zijn onscherp omdat ik te dichtbij bij mijn onderwerp was. Ach ja, als ik weer thuis ben zal ik een zooi online zetten.

Na de bay of islands ruim 8 uur in de bus gezeten, en naar rororua gegaan. Daar hebben we vrijwel niks gedaan. Wel in een erg leuk hostel gezeten, mexicaanse stijl, nederlandse eigenaren. Wat zowiezo opvalt. Het stikt van de nederlanders in New Zealand. het is echt bijna vervelend. Maar ja, ik overleef het wel. En de natuur is echt prachtig hier, blijf me verbazen, bij elke busreis weer. Eens kijken of hier niet een leuke studie is. :D

Na rotorua waar we dus vrij winig gedaan hebben naar turangi geweest. Daar wouden we naar een paar vulkanen lopen, maar het weer was te secht, dus het werdt asfgeraden. En we waren toch al niet goed voorbereid qua kleding. Maar we zijn wel door het hostel naar een ander eplek gebracht waar we om een meer heen zijn kunnen lopen, en na weer bij het hostelk gelunched te hebben zijn we zelfs nog op een sight seeing toer gebracht. Ik heb nog nooit zoveel over waterkrachtenergiecentales' geweten :)

Na die dag 's ochtend naar wellington gereistm wat ruim 6 uur duurde dus daar ben ik nu. In een hostel met gratis internet :) Ben naar "Big Fish" geweest. Best eenleuke film. tim burton blijft toch erg goed sfeer zetten. Iedereen ligt nu ondertussen in bed. En ik ga ook zo. Ben moe aan het worden. de alcohol is aan het uitwerken :)

Ik blijf hier nog wel een dag of twee, dus heb vast nog wel tijd om nog een mailtje te sturen met wat ik nog vergeten ben hier in te zetten (zoals mijn tas die ik even kwijt ben geweest omdat die in een verkeerde bus was gestopt toen ik even nie toplette)

Michiel die het best naar zijn zin heeft hiert.

20 februari

Zo, dan nu een mailtje in een nuchtere staat als de vorige :) Vooral bij Rotorua zat b lijkbaar een gat in mijn geheugen :) Daar ben ik namenlijk naar 'thermal vollage' geweest. Een dorp waar maories wonen die daar een partij gijsers hebben zopdat ze niet voor hun warme water hoeven te betalen. Ze doen daar dus vrijwel alles mee. Koken, wassen ed. En natuurlijk toeristen trekken die dan weer hun zelf geknutselde dingetjes kunnne kopen. We zijn daar ook naar een show geweest, wat best wel een lachertje was. De mensen waren duidenlijk niet gemotiveerd die het opvoerden. Maar toch wel leuk om wat mee gekregen te hebben.

Nog iets wat ik nog niet gemeld had. Bij de eerste dag duiken gingen we met een kleinere erg snelle boot, dus leek het me slim om mijn pet, zonnebril en zo achter te laten. Ben ontzettend verbrand. Het is nu ruim een week geleden, maar de laatste vellen zijn er nog steeds niet af :) Al is het ergste gelukkig voorbij., Ik durfde echt nie tmeer zonder pet naar buiten, zag niet uit :) En nee, daar zijn geen foto's van. Sorry mensen.

Gisteren naar 'het' museum geweest: "Te Paupa". Het deed me meer denken aan dat gebouw in amsterdam, metropol of zo iets, als je naar de tentoonstellingen keek. Weinig kunst, veel schoolreisjes info. Wel een leuke tentoonstelling over de dieren in New Zealand.

Vandaag naar de dierentuin geweest. Ik wou toxh wel een kiwi zien. Nou, ik ben er ineens best van ivertuigt dat ik nooit een kiwi ga zien in het echt. Ik weet zeker dat ik op twee meter afstand van een kiwi geweest ben. Alleen leven die beesten 'sd nachts. En de ruimte waar ze zaten was zo donker, dat je gewoon niks kon zien, tenzij er misschien heel toevallig eentje in zo'n heel klein lichtje liep. Maar goed. Dat heb ik dus opgegeven, ik bekijk ze wel op ansichtkaarten. En troost me met de gedachte dat ik erg in be buurt geweest ben.

Vandaag is ook de eerste dag sinds die dag dat ik verbrand ben dat het weer erg lekker is. De lucht is hardstikke blauw en lekker warm. Wie weet krijg ik nog een klein beetje een tint. Op de plek waar ik nu ben zijn al twee keer overstomingen in de buurt geweest. En het is zelden zo slecht weer geweest in de zomer heb ik gehoord. Altijd leuk als je dat te horen krijgt :)

Morgen pakken we de veerboot naar het zuidereiland, wat erom bekend staat dat het een stuk mooier zou moeten zijn, en een stuk natter :) Ach, erger als tot nu toe kan het toch niet worden. Zometeen misschien maar eens een park opzoeken of zo. Nog even van het mooie weer genieten.

Veel groeten naar iedereen daar in nederland. Voor de mensen die de voorgaande edities gemist hebben. Ik heb ze nog, en kan ze nog toesturen als je wil. Laat het dan even weten. Tot over een paar weken weer!

26 februari

Ondertussen ben ik op het zuidereiland en heb daar al een aantal plaatsten aangedaan. We gingen met de veerboot naar het zuidereiland. Wat ongeveer 3 uur duurde. Dat was best leuk. Vele water, maar je zit vrijwel nergens op open zee. ALtijd wel een strook vasteland of een eiland te zien.

Met de veerboot kwamen we aan in picton. Waar we een best leuk hostel hadden. En de volgende dag ook weer vroeg op moesten om door te gaan naar Nelson, een plaats van formaat, naar standaard van het zuidereiland dan :) ik denk niet meer dan 15.000 inwoners. Wat wel me wel meteen opviel op het zuidereiland in de busreizen is dat het inderdaad mooier is als het noordereiland, zoals ze je ook overal zullen vertellen. De natuur is afwisselender dan het noordereiland.

Na nelson een lange reis van 6 uur in de bus naar Fox Glacier. waar we een Gletsjer gingen bekijken. In die busreis een paar hele mooie regenbogen gezien. We reden praktisch door het begin van eentje. Maar ik heb geen pot goud gezien. Nu zit ik in Fox Glacier dit mailtje te tikken achter een achterlijke pc zonder rechermuisknop, meerdere browser schermen of zelfd ctrl-c en ctrl-v. Maar het lukt :) Het kan hooguit niet aankomen bij een paar mensen omdat ik alle email adressen weer met de hand heb moeten intikken. Vandaag hebben we een hele dag gelopen met een gids over de gletsjer. Prachtig. Echt waar. Ik had er nog nooit een gezien. En je vraagt je af wat die dingen daar doen. Het weer was prachtig en het ijs was koud. Wou een hoop foto's maken. Maar voor we op de gletsjer waren waren mijn baterijen al op. Erg frustrerend. Dit was een van de mooieste stukken NZ tot nu toe en nog op foto te vangen ook. Maar door erg zuinig te zijn heb ik toch nog een foto of 4 kunne maken. Ik laat Anna's rolletje wel dubbel afdrukken. Want ik wil er toch meer foto's van :)

Het plaatsje verder is echt helemaal niks. Dus morgen snel verder naar Queenstown, want hier hebben we het enige wat er te doen is wel gedaan. Daar blijven we in iede rgeval weer een dag. En daar wil ik ook bungee jumpen!! Morgen weer een lange busreis. Een uurtje of 7 als alles volgens schema gaat. Wat overgens meestal wel goed gaat. Het eten zal nu wel klaar zijn. Dus ik ga dit mailtje maar afsluiten :) Ik heb honger. Na meer spannende dingen natuurlijk weer een nieuw mailtje, Tabee iedereen!!

7 maart

Zo, dat was het dan. Ik zit weer achter mijn eigen computer. Ik ben gisteren aangekomen op schiphol met een reis die best redenlijk verliep.

Waar was ik gebleven. O ja, ik was bijna onderweg naar Queenstown. Daar heb ik gebungeejumped :D wheeeee. Na een reis van ongeveer 40 minuten aangekomen op de plek. Daar hingen boven een kloof een paar kabels en een in het miden een Gondel waar je vanaf kon springen. Toen we daar aankwamen waren er al mensen aan het springen, en het leek best diep van boven. Natuurlijk even erg kunnen vermaken met elkaar zenuwachtrig aankijken tot je dan eindenlijk moet springen. Het duurde ongeveer 3 sec voor ik adem had om te schreeuwen :) Was weer een erg leuke ervaring. Anna vond het ondertussen best om alleen maar foto's van mij te maken :)

De volgende dag naar Dunedin gegaan. Dat was al een best grotere stad, nou ja. Het was duidenlijk een stad. En niet erg plat. We hadden een hostel op een straat die toch wel erg stijl omhoog liep. Als je heel veel moeite zou doen was het misschien wel mogenlijk door achterover te leunen met je hoofd de grond te raken. Erg leuke wandeling met tassen en zo :) Daar de oscar uitreiking gekeken, en dara had Anna een Bed-bug. Een heel naar beest wat alleen in het donker te voorschijn komt en dan veel bijt/steekt. Gevolg, je zit onder de bultjes die, als ik d'r mag geloven, flink jeuken. Had behoorlijk medelijden met d'r. (aaahhhh) Ze lag onder mijn slaapzak wat betekend dat ik nu mijn slaapzak naar de stomerij mag brengen :D

Daarna via Oamaru naar Christchurch gegaan. In Oamaru was het de bedoeling naar een pinguin colonie te gaan. Maar alhoewel ons plan prima doordacht was. Bleek dat die beesten alleen bij zonsondergang te zien waren. Ja, toen waren we weer weg. Dus maar een foto van een standbeeld van een pinguin gemaakt en daar een zwembad gevonden. Wat ook erg leuk was. Heb ik toch nog een keer gezwommen in New Zealand :)

Christchurch was echt een stad. Maar iets kleiner dan Utrecht. En daar was het best leuk. Park bezocht, laatste dingetjes gekocht, bioscoopje gedaan (hebben we wel vaker gedaan afgelopen weken, maar daar ook :)), uit eten geweest omdat het mijn laatset dag was. En toen twee uur voor je moet vliegen er achter komen dat je vlucht gecanceld is waardoor je je aansluiting niet meer kan halen. Op naar het vliegveld kijken wat er geregeld kan worden. En na wat heen en weer geloop ben direct naar Sydney gestuurd in plaats van via Auckland wat mij weer een paar uurtjes reizen scheelt, en wat ons ook nog even de tijd gaf daar naar het arctic center te gaan. Blijkbaar is christchurch namenlijk 'de' plek om zuidpoolvluchten van te nemen. Dat was best leuk, veel lieve kleine beestjes, en een soort-van-leek-bijna-op sneeuwstorm meegemaakt. Wat alvast weer een goeie oefening was voor het naar nederland gaan :)

Daarna dus vooral veel in het vliegtuig gezeten. Verder weinig problemen gehad. Alleen mijn bagage was er nog niet. Die komen ze als het goed is vanavond brengen ergens tussen 8 en 12. En dan ben ik weer compleet. En kan ik het normale leven weer oppakken. Toch wel jammer. Dat reizen bevalt me prima, heb het erg naar mijn zin gehad. En ben weer jaloers op Anna dat die nog wel een paar maandjes heeft. Ach ja, wie weet deze zomer weer voor mij :)